BALIKESİR ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ALTIEYLÜL 100. YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İSVEÇ YOLCUSU

“Yapı Tesisatı Öğrencilerinin Avrupa Stajı”  konulu Avrupa Birliği projesi kapsamında İsveç yolcusu olan öğretmen ve öğrencilerimizle Altıeylül Kaymakamımız Sayın Bayram GALE ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim ÇELİK Valilik Toplantı Salonunda bir araya geldi.
ALTIEYLÜL 100. YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ İSVEÇ YOLCUSU

Balıkesir Altıeylül 100.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan 2014-1-TR01-KA102-000393 nolu “Yapı Tesisatı Öğrencilerinin Avrupa Stajı”  konulu proje Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının 27/08/2014 Tarih ve 15318423-100.10/4621 sayılı yazısı ile 86.590 Euro bütçeyle kabul edilmiştir.

Bu proje Balıkesir 100.Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bandırma IMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İzmir Bornova Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,  Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı, Yapı Tesisatı Sistemleri Dalı 11. Sınıfta öğrenimlerini sürdüren 40 kişilik öğrenci grubunu kapsamaktadır.

İnşaat sektörü, istihdam oluşturması ve ihracatı artırması ile kalkınma çabaları içindeki Türk ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biridir. Bir yapı ruhsat alınması aşamasından; yapımı ve teslim edilme aşamasına kadar farklı türde birçok işlemler geçirmektedir. Özellikle teslimat aşamasında kullanıcının isteklerine ve konfor arayışına bağlı olarak yapıya tesisat donanımları eklenmektedir.

Kuşkusuz bir yapı ne kadar estetik olursa olsun, sağlıklı bir yaşamın ilk şartı, yapı tesisat sistemlerinin kullanılabilirliğidir. Mimari standartlar ve yapı alt sistemlerinin ilgili statik, sıhhi tesisat ve mekanik sistemlerinin mimari proje ile bütünleştirilmesi gerekmektedir. Bu bütünleşmeyi sağlayacak olan görev ve sorumluluğunu bilen teknik elemanlara bağlıdır.

Yapı Tesisatı Sistemleri, yaşam, endüstri ve sanayinin her alanında kullanılan insan hayatında vazgeçilemez bir yere ve öneme sahiptir. Ülkemizde özellikle son yıllarda hızlı bir şekilde gelişmekte,  Avrupa’da ise sürekli olarak bu teknolojinin geliştirilmesi için ar-ge çalışmaları devam etmektedir. Ülkemizdeki Yapı Tesisatı Sistemlerine yönelik yaşam, endüstri ve sanayi kuruluşlarının en büyük sorunlarından birisi, Yapı Tesisatı Sistemlerini bilen teknik eleman bulamamalarıdır. Meslek liseleri olarak misyonumuzun, iş piyasasının nitelikli teknik eleman ihtiyacını karşılamak olduğunun bilincindeyiz. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında meslek eğitimi gören her öğrencinin, Yapı Tesisatı Sistemleri konularında tam donanıma sahip olması gerektiğine yürekten inanıyoruz.

Bu projeyle, öğrencilerimizin, teorik ve pratik olarak  aldıkları bilgi ve becerilerini, staj yaparak geliştirmelerini, Avrupa Birliği ülkelerindeki  ortaklarımızla birlikte, uygulamaya dönük bir eğitimle bütünleştirme  imkânına kavuşmuş olacağız. Böylece Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında öğrenimlerini sürdüren proje yararlanıcılarının   farklı disiplin ortamlarında, adaptasyon yeteneklerinin artırılması, Avrupa’daki denk eğitim kurumlarıyla entegrasyonunun sağlanması ve kültürler arası iş birliğinin artırılması amaçlanmaktadır. Yapı Tesisatı Sistemlerinin Bilgisayar destekli tasarım modelleriyle ilgili farklı uygulama alanlarının görülmesi, montaj kurallarının gösterilmesi ve kişisel beceri ve yeterliliklerin geliştirilmesi ile ülkemizde ve uluslar arası düzeyde gerekli mesleki yeterliliğe sahip, kaliteli teknik  eleman yetiştirilmiş olacaktır. Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanındaki ar-ge çalışmalarını, montaj kurallarını, Avrupa’daki üretimi yerinde görerek, kalitesiyle ön plana çıkan Avrupa imalatının altında yatan gerçeklerin özümsenmesi projemizin hedefini oluşturmaktadır.

Projenin sonucunda, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanındaki yenilikleri takip edebilen, mevcut bilgilerini kullanarak, yeni teknoloji ürünü bilgisayar destekli tasarım modellerini gerçekleştirebilen, ufku ve vizyonu geniş, kendisine olan güven duygusu gelişmiş yararlanıcılara kavuşmuş olacağız.Kültürler arası etkileşim ve kaynaşmanın sonucu olarak Avrupalılık bilinci gelişen proje katılımcıları, Avrupa işgücü piyasası için de avantajlı bir konum elde etmiş  olacaklardır. Projemiz diğer öğrencilere de örnek olacak ve her meslek grubunda yerleştirme faaliyetleri hız kazanacaktır.

Bu proje, 02 Mart 2015 – 24 Mayıs 2015 tarihleri arasında İsveç, Hollanda ve İtalya da 40 öğrenci, 3 refakatçi öğretmen ile toplam 45 yararlanıcı ile gerçekleştirilecektir. Projemiz 1 Ekim  2015 tarihinde başlayıp  01 Ekim 2016 tarihinde sona erecektir.    

Projenin gerçekleşmesinde 86590 Euro hibe desteği sağlayan Avrupa Birliği Bakanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığa ve 2014-1-TR01-KA102-000393nolu “Yapı Tesisatı Öğrencilerinin Avrupa Stajı” projesinde emeği geçen tüm personele ve proje katılımcılarına teşekkür ederiz.

altieylul10meb.gov.tr Bahçelievler Mahallesi Sanat Okulu caddesi No1/18 Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 244 45 11 / 95 / 99

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.