BALIKESİR ALTIEYLÜL İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

100 Okul 100 Öğretmen 100 Fikir Projesi Aralık Ayı Okullarımızdan Gelen Çalışmalar

100 Okul 100 Öğretmen 100 Fikir Projesi Aralık Ayı Okullarımızdan Gelen Çalışmalar

GÖKKÖY İLKOKULU

"GÖRÜRSEM HATIRLARIM"

 

Konu: Kazanımlı Sıra Örtüsü

Amaç: Tüm sınıflara, her sınıf düzeyinde öğrencilerin derslerde öğrenmekte en çok zorlandığı kazanımların yazılı olduğu sıra örtüleri edinmek ve zorlandıkları kazanımları öğrencilere daha kolay ve kalıcı bir şekilde kazandırmak.

Proje Kapsamında Yapılan Faaliyetler:

Öğrencilerin her sınıf seviyesinde edinmekte zorlandığı kazanımlar tüm sınıf öğretmenleriyle ortaklaşa belirlendi. Sıra örtülerinin ebadı, kumaşı, renkleri ve temizlenme özellikleri belirlendi. Bu işi yapan firmalar araştırıldı, irtibata geçildi, teklif alındı ve maliyeti belirlendi. Sıra örtülerinin maliyetini karşılayacak sponsor bulundu. Firma ile görüşülerek kazanımlı sıra örtüleri temin edildi. İstenilen özelliklerde olup olmadıkları kontrol edilerek öğrencilerin kullanımına sunuldu. Öğrenciler sıralarda dönüşümlü oturtularak zorlandıkları kazanımları sürekli görüp edinmeleri sağlandı.

 

Yürütücü Öğretmen: Gülcan COŞKUN

 

GÜLSER MEHMET BOLLUK ANADOLU LİSESİ

"TEMAMIZ BOLLUK"

 

2019 -2020 Eğitim Öğretim yılının Ekim ayında çevre eğitimi için gönüllü olan 9/A sınıfımız adına TEMA Vakfına Lise Eğitim programı için başvurumuzu yaptık. 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 10/D sınıfımız ile yürüttüğümüz TEMA Lise Eğitim programı etkinlikleri kapsamında Yeşil Okul Projesini hayata geçirdik. Geçen yıl okulumuzun arka bahçesinde yer alan toprak alanda tohum ve fide ekimini gerçekleştirdik. Maydanoz, dereotu, soğan, marul gibi kısa sürede ürün verecek ürünler yetiştirerek öğrencilerimizin okullar yaz tatiline girmeden ürünlerin yetişme sürecini gözlemlemesini sağladık. Okulumuzun spor salonunun yan tarafında bulunan boş alana fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu yılda 9/A sınıfı ile Yeşil Okul Projesi ne devam edeceğiz, boş alanı tohum ekimi için hazırladık.  Bu çalışmalar sırasında okul idaremiz,  birçok öğretmenimiz ve hizmetli personelimiz desteği çok fazlaydı toprağın kıymetini öğrencilerimize anlatmak hepimizin birlik içinde hareket etmemizi sağladı. Yıl sonunda öğrencilerimize TEMA vakfının gönderdiği  rozetler ve kordinatör öğretmenimiz tarafından isimlerine  özel  fidan bağışı sertifikaları hediye edildi.

 

Yürütücü Öğretmen: Özlem TAŞ GİRGİN

 

HALALCA ORTAOKULU

"TİYATRO ETKİNLİĞİ"

 

2 yıldır Balıkesir Üniversitesi kütüphane kulübü öğrencileri işbirliğiyle Tiyatro etkinliği düzenlemekteyiz. Öğrencilerimiz bu etkinlikte aktif olarak sahne almaktadır. Öğrencilerimiz farklı bilişsel ve gelişimsel özelliklerini dikkate alarak düzenlediğimiz bu aktivitenin faydaları saymakla bitmez. Çevresiyle iletişim kurmakta zorlanan çocuklar başta olmak üzere genel olarak tüm çocuklara özgüven duygusu kazandırır. Çevresiyle iyi iletişim kurma, kendine güven, çevresine uyum sağlama ve cesaret gibi konularda kendilerini geliştirirler. Oyuna aktif olarak katılan ve seyreden çocukların empati yeteneği gelişir. Tiyatro çocuklarda konuşma becerileri, dikkatini toplama, algılama, dinleme gibi becerilerin gelişmesine önemli bir katkı sunmasıdır.

Tiyatro sayesinde çocuk çevresine karşı farklı bir bakış açısı kazanır. Küçük bir tiyatro topluluğu bu bakış açısını kazandığında, çevrelerini değiştirmeye başlarlar. Değişen çevre büyüyerek toplumu etkiler ve değiştirir. Eğitim öğretim ortamı toplumun değişip şekillenmesinin anahtarıdır. Değişim, eğitim ortamında başlar. Tiyatro sayesinde, oyuncu ve seyirciler içinde oldukları durumu içselleştirir ve hayatlarına uygularlar. Verilmek istenen olumlu düşünceler ve değerler Tiyatro ile dolaylı olarak kazandırılır.

Okulumuzda yaptığımız bu etkinlik ile öğrencilerimiz daha hevesli öğrenmeye, kitap okumaya, araştırma yapmaya ve eserleri incelemeye istekli olmuştur. Aynı zamanda eleştirel düşünme, empati kurma, sosyallik gibi özellikleri gelişmeye başlamıştır. Eğitim ortamlarının hastalığı olan Akran zorbalığı da Tiyatro eğitimleri sayesinde azalmış ve öğrenciler için daha güvenli bir ortam oluşmuştur. Öğrenciler hem izlerken hem de oynarken kendilerine güvenerek ileriki yaşamlarının güven ve başarı temellerini de tiyatro sayesinde atmaktadırlar.

Hem Halalca ortaokulu olarak;  başarılı, insana ve çevresine duyarlı, empati kurabilen,  değerler sahibi bireylerini desteklemek.

 

Yürütücü Öğretmen: Olcay HANCI

 

HASAN BASRİ ÇANTAY İLKOKULU

"YÖREMİZ VE GELENEKLERİMİZ"

 

Konu: Yöresel El Sanatları ürünlerimizle Farkındalık Yaratma           

Amaç:Örf, adet ve geleneklerimizle ilmek ilmek örülmüş kültürel mirasımıza sahip çıkarak onu yaşatmak, yeni nesillere aktarmak ve bir neslin üretim toplumundan tüketim toplumuna doğru ilerlediği tehlikeli gidişatın verebileceği zararlara karşı farkındalık yaratmak ve bu zengin mirasın ögelerini canlı tutmak ve yeni nesillere aktarmakla ilgili farkındalık yaratmak.

Ulu Önder M. Kemal ATATÜRK'ün "Öğretmenler! Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır " veciz sözünü düstur alarak, yaşamın en altın çağı kabul edilen erken çocukluk eğitimi kapsamında öğrencilerimizin ve ailelerinin yaşamlarında yöresel ve geleneksel değerlerimizi vurgulamak amacıyla etkinliğimizi planladık.

Annelerimiz, heyecanla etkinliğe hazırlanırken, günlük kullandıkları eşyaların yanında, sandık kokulu emanetlerini gün yüzüne çıkarıp, koklayıp özlemle bağırlarına bastılar.

Geleneksel el sanatlarına ait ögeler, yöresel kıyafetler, geleneksel eşyalar, yöremizi ve yurdumuzu tanıtan çeşitli araç-gereç ve süs eşyalarını çeyiz seriyormuşçasına özenle sergilediler.

Çocuklarımız, deyimler ve atalarımızın altın öğütleri gibi şiirleriyle etkinliğimizin ana temasını kavradılar.

Çocuklarımıza ve annelerimize üretmeden, hazır ve hızlı tüketmenin, israfın, bizi git gide dışı bağımlı bir tüketim toplumu haline getirmesi tehlikesi vurgulandı.

Yerli sermaye kullanımı, yerli üretim, yerli ürün tüketmenin milli menfaatlerine dikkat çekildi.

Annelerimiz kendi ailelerinden öğrendikleri geleneksel el sanatları, yöresel yemekler, kıyafetler vb. folklorik ürünleri yeni nesile yaparak ve yaşayarak, sağlıklı ve sürekli şekilde aktarmalarının önemi azami vurgulanarak etkinlik tamamlandı.

Yürütücü Öğretmen: Nuray SÜREL ÇAKMAK

 

ÖZEL BALIKESİR KAPLAN MIDIK ANADOLU LİSESİ

"OLUMLU OKUL İKLİMİ"

 

Konusu: Okullarda öğrenci motivasyonunu arttırılması için sınıf dışı faaliyetlerin yürütülmesi.

Amacı: Özel Balıkesir Kaplan Mıdık Anadolu Lisesi Olarak 100 Okul 100 Fikir Proje kapsamında okulumuzda öğrenci motivasyonunu arttırmak, öğrencilerin okula istekli ve severek gelmesi için "Olumlu Okul İklimi" projesini yürütmekteyiz. Bu proje kapsamında öncelikle yapılan çalışmalarla okulun mevcut durum analizi ve ihtiyaç analizi saptanmıştır. Yapılan çalışmalar neticesinde okul kültürü ve iklimini geliştirmek amacıyla sınıf dışı faaliyetler desteklenmiştir. Öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal-kültürel becerilerinin geliştirilmesi için yaratıcı drama, akıl oyunları, yüzme ve binicilik faaliyetlerine yer verilmiştir.

Çalışma Kapsamında Yapılan Faaliyetler: Akıl Oyunları ,Yaratıcı Drama, Yüzme , Binicilik, Seminerler.

Yürütücü Öğretmen: Kadriye IRMAK

 

altieylul10meb.gov.tr Bahçelievler Mahallesi Sanat Okulu caddesi No1/18 Altıeylül / BALIKESİR - 0 266 244 45 11 / 95 / 99

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.