"100 Okul 100 Öğretmen 100 Fikir Projesi" Kasım Ayı Okullarımızdan Gelen Çalışmalar

BALIKESİR CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
"TEKNOLOJİMİ PAYLAŞIYORUM"
Projenin Amacı: Okullarda ihtiyaç fazlası olan elektronik cihazların tekrar kullanıma kazandırılması
amacıyla özellikle imkanları daha az olan okullara ihtiyaçları doğrultusunda verilmesi. Bu projenin
Altıeylül ilçesinden başlayarak tüm Türkiye'ye yayılması.
Faaliyetler:
1. Okulumuzda çalışır durumda olan ihtiyaç fazlası elektronik ürünlerin listesi çıkarıldı.
2. İhtiyaç sahibi olabilecek okullarla irtibata geçildi.
3. Hangi okulun hangi cihazları alacağı kararlaştırıldı.
4. Elektronik ürünler (Yazıcılar ve Access Pointler) ihtiyaç sahibi okullara bizzat okul idaresi
tarafından teslim edildi.
Yürütücü Öğretmen: Dr. İbrahim ŞEN
BENGİ ANAOKULU
"ATIKLARIMI AYRIŞTIRIYORUM DOSTLARIMLA PAYLAŞIYORUM"
Bengi Anaokulu öğrencileri beslenme saatlerinde tabaklarındaki yiyecekleri tüketmek için çaba sarf ederler. Öğrenciler yiyeceklerini bitirdiklerinde yiyecek araç gereçlerini toparlayarak temizlenmesi için uygun kutulara bırakırlar. Tüketemedikleri yiyecekleri farklı kaplarda ayrıştırarak okul bahçesinde yaşayan hayvan dostları ile paylaşırlar böylece onların beslenmesi ve bakımında sorumluluk alırlar. Hayvanların yaşam haklarına saygı gösterirler. İsrafın önüne geçerek ne yapmaları gerektiğini öğrenirler.
Bu etkinliklerdeki amacımız; çocukların öz bakım becerileri geliştirirken sorumluluklarını bilen birer birey olarak yetişmelerine yardımcı olmak, yetişkin denetiminin olmadığı durumlarda ne yapabileceğine karar verebilen sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmektir.
Yürütücü Öğretmen: Ümmü KARADAĞ
BALIKLI ORTAOKULU
"OKU-OYNA-DOKUN-ÖĞREN" (Zeka Oyunları ve Okuma Köşesi)
Projenin Amacı: Zekâ Oyunları ve Okuma Köşesi projesi kapsamında öğrencilerimizin yeni beceriler geliştirmesi, bu beceriler sayesinde kendilerine güvenlerinin artması ve analitik düşünme yetisi kazanmaları amaçlanmıştır. Teknolojiyi amaç olarak eğil, araç olarak kullanabilen ve üreten bireyler yetiştirmek, girişimci öğrencilerimize fırsat oluşturmak, onları desteklemek, okuyarak, oynayarak, dokunarak, eğlenerek öğrenmelerine zemin hazırlamak ve farkındalıklarını arttırmak amacıyla oluşturulmuş bir projedir. Öğretmen olarak çocuklarımıza yapabileceğimiz en büyük iyilik onların düşünme becerilerini geliştirmesi için olanak ve kaynak sağlamaktır. Bu proje; öğrencilerimizin neler yapabileceğini görmek, merak ve hayal gücünü ortaya çıkarmak için açık davettir.
ETKİNLİK SONUÇ DEĞERLENDİRME VERİLERİ: Zeka oyunları ve okuma köşesi; okuma saatlerinde, teneffüslerde, öğle aralarında ve her fırsatta öğrencilerimiz tarafından etkin ve verimli şekilde kullanılmaktadır. Öğrencilerimiz projeye büyük ilgi göstermişlerdir. Köşe hem okuma, hem de zeka oyunları oynamak için kullanılmaktadır. Zeka oyunları ve okuma köşesinde "ödüllü soru" yaınlanmakta , "tangram" bulmacaları çözülmekte ve "resfebe" yarışmaları da yapılmaktadır. Birinci dönem Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü nün düzenlediği zeka oyunları yarışmasında 8. Sınıf öğrencimiz Halil AYKAÇ ikinci olmuştur. İkinci dönemde de öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü nün düzenlediği zeka oyunları yarışmasına katılmışlardır.
Yürütücü Öğretmen: Seval ÖKLENCİ TERKOS
BALIKLI İLKOKULU
"KİTABIN SESİ OL"
Kitap okumak öğrencilerin düşünsel olarak gelişmeleri için en önemli araçlardan biridir.
Görme engelli öğrencilerimizin ise aynı gelişimsel süreci yaşamalarında sesli kitaplar büyük öneme
sahiptir. Projemiz, görme engelli öğrencilerimizin sesli kitaplara ulaşabilmesi için yine sosyal
sorumluluk alan başka öğrenciler tarafından seslendirilecek kitapların oluşturulması esasına
dayanmaktadır. Böylece görme engelli öğrencilerimiz ve kitap seslendiren öğrencilerimiz hem
katılımcı hem de nihai faydalanıcı konumunda bulunmaktadır.
Projenin Uygulanacağı Yerler:
Balıklı Ortaokulu
23 Nisan Şehit Deniz Göçkün İlkokulu
Yürütücü Öğretmen: Kerem TAKKECİ
ÖZEL AÇI İLKOKULU
"BİREYSEL BECERİ YARIŞMASI"
Öğrencilerimizin psikomotor becerilerini geliştirebilmelerine ve 2023 eğitim vizyonu kapsamında özellikle ellerini kullanarak yapabilecekleri öz bakım becerilerine yönelik olarak düzenlenmiştir. Düğme dikme, bardak doldurma ve taşıma, kıyafet katlama gibi günlük hayatta kullanılan becerileri hedef alan toplam 12 öğretmenin görev aldığı yarışmada ilkokul kademesinde 232 ve ortaokul kademesinde 300 öğrencinin katılımı sağlanarak tüm öğrencilerimizin yarışmada farklı kademelerde yarışmalarına imkan tanınmıştır.
Yürütücü Öğretmen: Zeynep OCAK