
Ortağı olduğumuz "Sofrada Sıfır Artık" Projesi; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Altıeylül Belediyesi ve ÇEKUD işbirliğinde ilçemizde başlatıldı. Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu’nun makam odasında düzenlenen toplantıda, israfı önlemek için hazırlanan sosyal sorumluluk projesi tanıtıldı.
Tanıtım toplantısına Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İbrahim ÇELİK, Belediye Başkanımız Sayın Zekai KAFAOĞLU ve ÇEKÜD Balıkesir Temsilcisi Çetin AKKİRMAN katıldı.
Projenin tanıtımının yapıldığı toplantıda projenin detaylarını ÇEKUD Balıkesir Temsilcisi Çetin Akkirman anlattı. Akkirman, "Günümüzde Türkiye ve dünyada korkunç bir tüketim çılgınlığı yaşanmaktadır. Bu vahim durum küresel ekonomik krizler gibi birçok problemi ortaya çıkarmakta, yine birçok çevre felaketine kapı aralamaktadır. Aslında kaynaklar kıt, ihtiyaçlar ise sınırsızdır. Tüketirken bunu dikkate almak zorundayız. Aksi takdirde karanlık günler muhtemeldir. Soframızdan çöpe giden yiyeceklerde, musluktan boşa akan sularda açlık ve sefalet çeken insanların hakkı vardır. Sofrada sıfır artık ile sağlıklı bir sosyal yapının ön şartıdır. Proje kapsamında 42 ortaokul, 693 sınıf öğretmeni ile 17 bin öğrenciye Mayıs ayı sonuna kadar eğitimler verilecektir" dedi.
Altıeylül Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu da şunları aktardı: "Bir insanın ekonomik imkanlarının fazla olması kendisine israf hakkı vermez. Bu bir kanuni yükümlülük değil, ahlaki yükümlülüktür. Altıeylül Belediyesi olarak ekmek israfının önlenmesi ile ilgili çalışmaları yürekten destekliyoruz. Ülkemizde her gün 5 milyon israf ediliyor. Her yıl ortalama 1,5 milyar tutarında 2 milyar ekmek çöpe atılıyor. Bu parayla 500 kilometre yol, 500 okul, 18 havaalanı, onlarca boğaz köprüsü yapılabilir. 80 tane Hastane yapıp, yüz binlerce hasta tedavi edilebilir. Buradan tüm vatandaşlarımıza sesleniyorum. Ekmek israfının önlenmesine hepimiz katkı verelim. Ülkemiz, dünyada ekmek israfının en çok yapıldığı ülkelerin başında geliyor. israfın önlenmesi için ihtiyaç kadar ekmek alalım. Sofraya yenilebilecek kadarını getirelim, bayat ekmekleri ise çöpe atmayıp değerlendirelim" dedi.
Kampanyanın sadece ekmekle sınırlı olmadığını ifade eden Kafaoğlu, "Türkiye’de yaşayan 70 milyon vatandaşın sofrasından çöpe atılan sadece birer pirinç tanesi ile biriken 2,5 ton pirinç ile 30 bin kişinin açlığına bir nebze olsun çare olacağını unutmayalım" şeklinde konuştu.